pusztakez
Az aikidó pusztakezes repertoárja a daito-ryu ju-jutsu-ból származik, annak finomabb, emberségesebb változata, amely nem a csatatérre való, de alkalmas az önvédelemre. A technikai elemeket ütések, sújtások, különböző fogások és haladó szinten rúgások ellen gyakoroljuk, több irányból. Mivel bonyolult mozgás koordinációt igényelnek, ezért a mozgás megismerésekor statikus, később dinamikus kivitelezésüket gyakoroljuk. Haladó szinten előtérbe kerül a több ellenféllel szemben történő védekezés, ahol a letisztultabb és gyorsabb technikai elemeket gyakoroljuk.

Nage waza

A különböző dobások gyakorlását jelenti. Lényege, hogy az ellenfelet pontos időzítéssel, a saját mozgási energiájának felhasználásával billentsük ki az egyensúlyából és vigyük a földre. Jellegzetessége, hogy könnyed, gyors és határozott mozdulatokkal történik. Kezdő szinten a dobások során az ellenfélnek lehetőséget adunk a gurulásra, hogy elsajátíthassa a megfelelő ukemit, haladó szinten azonban a dobások szabadesésben végződnek.

Osai Waza

Talajon történő rögzítéseket, leszorításokat, illetve ízületi kényszereket jelent. Célja nem az ellenfél mozgásképtelenné tétele, hanem annak irányítása, kontrollja. A rögzítéseknél használt mozdulatok finom „adagolásával” javíthatunk az ízületi mozgékonyságon.

További oldalak:

Fegyveres gyakorlatok »
« Gurulások - esések

Reggeli aikidó edzések

Hétfő, Szerda, Péntek reggel 7:00 – 8:30-ig

Árak:

Havi bérlet (naptári hónapra érvényes): 8.000Ft

Az első alkalom ingyenes!