Csoportkép a 2016.01.09-ei szemináriumról

Hétvégi szeminárium Gollob Szabolccsal és Németh Ferivel

2015 nyarától havi rendszerességgel tartunk hétvégi szemináriumokat Nemzetgazdasági Minisztérium tornatermében, az ismereteink mélyebb csiszolása érdekében. Az idei év első szemináriuma rendhagyóra sikeredett, mivel egyszerre két vendég instruktor is meglátogatott minket, ezzel is színesebbé téve az alkalmat.

Gollob Szabolcs mester két órában foglalta össze számunkra az iaido alapjait. Számos apró részlet, egyszerűnek tűnő, de nehezen kivitelezhető gyakorlatot vettünk át a gyakorlás során, aminek célja az ismerkedés volt. Szabolcs magyarázatai és instrukciói új fényben tüntették fel a kardot mint gyakorló eszközt és rávilágítottak arra, hogy mennyire fontos a figyelmünket összpontosítani valamint az egész testünket egyszerre használni – aminek ilyenkor a kard és annak a tokja is a részévé válik.

Az iaido után, a Yurusu Aikido Egyesület tagjaival közösen tartottunk egy vizsga felkészítő edzést, ahol a hangsúly a Nishio Ryu aikido 5. kyus anyagán volt. A gyakorlás 4 órán keresztül zajlott, aminek során végig vettünk két technikai elemet az összes végrehajtási formájában (szabadkéz, kard kontra szabadkéz, bot kontra szabdkéz, kard kontra kard és bot kontra kard). Ennyi idő alatt mindenkinek volt lehetősége a mélyebb megértésre amiben sokat segített, hogy ezúttal a Yurusu-s társaink is csatlakoztak, akikkel ritkábban nyílik lehetőségünk gyakorolni, ami most pont kapóra jött, hiszen így több hibára is fény derült amiket közösen ki is tudtunk javítani. Bővebb információért tekintsétek meg az összefoglaló videónkat:

Mindkét mesternek köszönöm, hogy meglátogatott minket!

Povázsai Laci