harcmuveszet

Jim Jarmusch Szellemkutya című filmében a főhős egy szamuráj bölcseleteket tartalmazó könyvet – a Hagakurét – hord magánál és az életét a szamuráj erkölcs – a bushido – szerint éli. Nagyon tetszett a film, ezért megvettem a könyvet és sokat olvasgattam. Ekkor gondoltam arra, hogy keresnem kéne egy nekem való harcművészetet és a sors úgy hozta, hogy az aikidó lett az. Az aikidó számomra – a mai világnézethez képest – kifejezetten ellenkultúra, finomabban fogalmazva olyan egészséges alternatíva az életfelfogásban, ami jó útra visz. Az erőszak ellenesség azonban szerintem minden igaz budo sajátja, nem csak az aikidónak. Ezzel el is jutottam oda, amit számomra a legnagyobb ajándék volt az aikidótól (az elemző, megértő, befogadó hozzáálláson túl): kulcsot adott a kezembe a budo ajtajához és elindított egy úton, melyen mélyebben meg tudom ismerni a harcművészetet.

Pályafutásom

2004. A kezdet
2004. októberben kezdtem el aikidózni, Tóth Imrénél az Ume no Hana Dojo-ban, a Michel Gollo által vezetett szövetségben. Korábbi judo tapasztalataimhoz képest az aikidó nagyon könnyednek – már-már eljátszottnak – tűnt, viszont Imre szenszej mozgása nagyon magával ragadott. Neki köszönhetem, hogy felkeltette az érdeklődésemet az aikidó iránt és elindított az utamon.

Aikido Előadás 014

2007. Új vizeken
2007. szeptemberben a Magyar Kobayashi Dojok Egyesületében folytattam a tanulmányaimat, amit Szabó Balázs szenszej vezet. Ebben a szövetségben tanultam meg a fegyveres technikák alapjait. Egy rendszerezett, jól felépített tananyaggal ismerkedtem meg, amit a kezdeti nehézségek után ugyanolyan lelkesedéssel tanultam mint korábban. Először kellett megtapasztalnom, hogy milyen érzés “átszokni” egyik stílusból a másikba, ami később még jól jött.

MKDE

2009. Indul a korán kelés
2009-ben Áy János barátom megnyitotta a Hinode Aikido Dojo-t, ahol Jani segítségével lépkedtem az MKDE vizsgákon a fokozatokat. Itt lettem szerelmese a reggeli edzéseknek, ami a mai napig tart.

Hinode

2012. Elkezdek edzést tartani
2012. augusztusában sikeresen letettem a shodan (1. dan) vizsgát. Ekkor döntöttem el, hogy én is instruktor szeretnék lenni és elkezdtem edzést tartani a Hinode Aikido Dojo-ban, hetente egy alkalommal. Pályafutásom egyik legviccesebb jelenetére a diplomám átvételekor került sor: annyira igyekeztem, hogy közel 200 ember előtt elbotlottam és elestem.

Shodan

2013. Tágul a világ
2013-ban elkezdtem a Ré Zen Do karate gyakorlását, Pétercsák József mester vezetésével és még ebben az évben Zen Do baráti diplomát kaptam Tiszaszentimrei Réti István nagymestertől. A karate rendszeres gyakorlása új távlatokat nyitott a fejlődésemben. Ugyanebben az évben találkoztam régi ismerősömmel, Németh Ferenc aikidó mesterrel – a Nishio Aikidó honosítójával. Feri révén megismertem ezt a forradalmi aikidó stílust, ami szerelem volt első látásra.

2013

2014. Új dimenzió
2014 májusában találkoztam Takashi Kuroki mesterrel és eldöntöttem, hogy az ő tanításait fogom követni, valamint csatlakozom Németh Feri mesterhez és én is a Yurusu Aikidó Egyesület csapatát fogom erősíteni. 2014 júliusában Tiszaszentimrei Réti István nekem ajándékozta a nidan (2. dan) fokozatot és ezzel hivatalosan is a Ré Zen Do Barátok Szövetségének tagja lettem. Ekkor határoztam el, hogy igyekszem több időt fordítani a karate tanulmányozására. 2014 októberben elérkezettnek láttam az időt, hogy megalapítsam a True Style Dojot és tovább adjam a tapasztalataimat másoknak is.

2014

Kapcsolódó oldalak:

Egyéb sportok, fitnesz »

Reggeli aikidó edzések

Hétfő, Szerda, Péntek reggel 7:00 – 8:30-ig

Árak:

Havi bérlet (naptári hónapra érvényes): 8.000Ft

Az első alkalom ingyenes!