Sequence 01.Still001

True Style Dojo Edzésnapló – 2015 Május

Meglehetősen régen került már fel tartalom az oldalra, jobbára csak a Facebook oldalunkon találkozhattatok friss információkkal a dojo életéről, pedig ez az időszak nagyon fontos volt, hiszen nemrég (Május 9-10.) vettünk részt először nemzetközi edzőtáboron, méghozzá Takashi Kuroki mesterén, amin a csapat majdnem teljesen hiánytalanul vett részt és sikeresen összekovácsolta kis közösségünket.

Az edzőtáborról részletesen fogok írni egy következő posztban (ígérem nem kell sokat várni rá), addig viszont itt egy friss videó, amit a True Style Dojo májusi ténykedéséből válogattam, az edzéseken rögzített edzésnapló videókból.

A videókat a dojo alapítása óta használjuk oktatási segédeszközként, mivel így van lehetősége a tanulóknak – no és persze az instruktornak is – átnézni a hibákat, felidézni a sok gyakorlást igénylő alap gyakorlatokat. A Nishio Budo igencsak összetett, mivel az aikido elemeken felül meg kell ismerkednünk a karate, az iaido, és a jodo alapjaival, ráadásul év eleje óta Gollob Szabolcs mester útmutatásával komolyabban megindult a megfelelő gurulási készségek elsajátítása, amiről hamarosan láthattok majd szintén egy kis összefoglalót.

Jó érzés látni, ahogy az eltelt idő alatt egy-egy mozdulat már elkezdett kialakulni még a teljesen kezdőknél is, akiket sikeresen veszik az akadályokat a választott ösvényen.

Hamarosan újabb anyagokkal jelentkezünk!

Povázsai Laci

 

Leave a Comment