November_True_Style_Dojo

Volt egyszer egy első hónap – életképek a True Style Dojo-ból

Kerek egy hónapja nyitotta meg kapuját a True Style Dojo, az azóta felgyülemlett tapasztalatokat, gondolatokat szeretném megosztani veletek. Amikor belevágtam a saját dojo megnyitásába, rengeteg problémával kellett megküzdenem: kellett találni először is egy helyet. A BME Sportközpont megfelelő választásnak bizonyult – a kezdeti nehézségek után – a színvonalas öltöző, a letatamizott terem tökéletesen megfelel a reggeli edzések számára.

További problémát jelentett számomra a fegyverek beszerzése és tárolása. Mivel minden edzésen használunk eszközöket, ezért fontosnak tartottam, hogy már az elején tudjam ezeket biztosítani a tanítványok számára, hogy azokat ne kelljen magukkal cipelniük munkába igyekezve, ugyanakkor én is tudjam őket tárolni valahogy. Ez a szükség szülte az alább látható tárolót, amiben jelenleg a bokenek lapulnak. Hamarosan megjönnek a jo-k, is, akkor szentelek egy külön posztot a fegyverekre, amik hazai asztalos mesternél készültek saját elképzelés alapján.

True Style Dojo fegyvertartó

 

De ezek csak a tárgyi feltételek, ezeknél sokkal fontosabb az emberi tényező. Szerencsésnek mondhatom magamat, mert mindjárt az első hónapban kialakult egy lelkes kis társaság akik rendszeresen látogatják a reggeli edzéseket. Úgy gondolom, hogy elismerésre méltó, hogy valaki – a munkája, magánélete és egyéb ügyes-bajos dolgai mellett – veszi a fáradtságot, hogy felkeljen és belevágjon valami újba. Ez alatt a rövid idő alatt amit együtt töltöttünk, egyre jobban megismertük egymást és úgy érzem sikerült megtalálni azt a tempót, ami mindenkinek megfelel, örömet és persze jó sok fejtörést is okoz. Örülök, hogy ilyen sokszínű a csapat, mindenkinek megvan a saját karaktere, viszont egy valami összeköt mindenkit, ez pedig a keresés, a tudni vágyás. Viszonylag hamar bevezettem azt a szokást, hogy az edzésekről naplót írok a Facebook csoportunkban, amit kiegészítek az edzés végén készült videókkal, ami javítja a megértést és lehetőséget ad arra, hogy kicsit többet agyaljunk az edzésen történteken. Néhány képet beteszek ide a videókból teljesség igénye nélkül, a többit megtaláljátok a Facebook oldalunkon.

2014_11_19_Aihanmi_katatedori_nikkyo.MOV.Still006

2014_11_24_Aihanmi_katatedori_ikkyo_2.MOV.Still004

2014_11_26_Aihanmi_katatedori_ikkyo_ken_no_tebiki.mp4.Still004

2014_11_19_Aihanmi_katatedori_nikkyo.MOV.Still001

Nagyon jó érzés látni, ahogy lassan körvonalazódik a jövő, de mint mindenben, itt is a jelen pillanat a legfontosabb. Az, hogy minél jobban legyünk jelen az edzésen, igyekezzünk minél jobban figyelni egymásra és tanuljunk a lehető legtöbbet. Nem csak technikát, hanem hozzáállást és szellemiséget is. Azt hiszem megvan az a bája a reggeli aikidó edzésnek, hogy nem csak fizikailag, de szellemileg is felébreszti az embert és ezt az élményt még órákkal az edzés után is érezhetjük magunkban.

Továbbra is várok minden érdeklődőt, az elérhetőségeimet itt találjátok meg, a tanítványaimnak pedig köszönöm, hogy engem választottak!

Leave a Comment